Cum m-am îndrăgostit de IpanemaNu de plaja sau de cartierul din Rio de Janeiro, nu am ajuns acolo încă, de sandalele Ipanema. :)

Cu mulți ani în urmă o colegă de serviciu, care mi-a devenit și bună prietenă după un timp, purta cu perseverență aceeași pereche de sandale din plastic în fiecare zi pe timp de vara. Mi se părea ciudat. Știam că nu lipsa banilor sau a bunului gust o împiedică să varieze obiectele de încălțăminte. După un timp am cedat curiozității, mi-am luat inima în dinți și am întrebat-o care-i treaba. Răspunsul nu m-a convins în acel moment. Erau sandale Ipanema, confecționate dintr-un fel de cauciuc, foarte comode și rezistente, pe care le purta cu plăcere și de care devenise dependentă. Din cauciuc? Imediat m-am dus cu gândul la gumarii pe care mă trimitea bunica să ii cumpăr de la magazinul din sat, la care obligatoriu primeam și o sticlă de lampa (cine a trăit, știe), pe vremea comunismului. Nu puteam să concep că există alte materiale mai potrivite pentru încălțăminte decât pielea naturală. Mi s-a părut cel puțin bizară alegerea ei.

Mai târziu, într-un magazin Office Shoes, la reduceri, ştii cum suntem noi, femeile, în situația aceasta, cumpărăm indiferent dacă avem nevoie sau nu, am dat întâmplător peste o pereche de sandale Ipanema, la un preț mic. Mi-am zis să încerc și le-am cumpărat. A fost dragoste "până când moartea ne va despărți" de la prima purtare. "Cauciucul" este moale, maleabil și nu îmi agresează în niciun fel piciorușele, destul de sensibile de altfel și greu de mulțumit. De atunci m-au însoțit în primul rând, alături de pantaloni scurți, în plimbările lungi prin orașele pe care le-am vizitat, mergând  pe jos  15-20 km zilnic, pe plajele nisipoase sau pline de pietre, în serile plăcute de vară asortate cu rochițe lejere, inclusiv prin cenușa vulcanică la urcarea pe Vezuviu, pentru că, fiind căscată, mi-am uitat încălțămintea potrivită în mașina aflată la mare distanță.  După fiecare purtare este suficient să le spăl cu puțină apă rece și sunt ca noi. Nu plec în vacanță fără o pereche de sandale Ipanem în bagaj. Sunt pur și simplu extraodinare: comode, potrivite în orice situație, îmi garantează plimbări fără bătăi de cap.

Ipanema produce sandale și papuci de plajă, numele fiind inspirat chiar de celebra plajă din Rio de Janeiro, dar așa cum ți-am arătat sunt versatile, rezistente (încă am și port prima pereche achiziționată în urmă cu șase ani, deși dețin alte 5 perechi mai noi și 3 perechi de papuci), ușor de purtat și asortat. 
În fiecare an apar modele noi. Acestea sunt preferatele mele din 2018: Ellie şi Charm. Le găsești cu cele mai mici prețuri în perioada reducerilor la Office Shoes.

Le recomand cu căldură. Efectul va fi: "uau!"

Dependenta de Ipanema! :)


Comentarii

Cele mai citite

Şapte zile şi şase nopţi în Lefkada

Skiathos, micul paradis văzut de pe ATV

Relaxare în hârdău-Floare de Măceş

Stockholm cu maşina - tips

Cele mai citite

Şapte zile şi şase nopţi în Lefkada

Skiathos, micul paradis văzut de pe ATV

Relaxare în hârdău-Floare de Măceş

Stockholm cu maşina - tips

5 locuri fascinante în Florenţa

O zi de toamnă, un lac, trei maluri: Varenna, Menaggio, Bellagio

5 lucruri de luat cu tine în autocar

Cald şi bine - Cabana Genoviţa din Rucăr