Cât costă o vacanţă în Lefkada
Am povestit aici pe larg cum mi-am petrecut cele şapte zile şi şase nopţi în Lefkada. Pentru cei care nu au timp de pierdut am rezumat mai jos întreaga vacanţă cu câteva detalii legate de costuri.

Prima zi

- Autocarul a ajuns la 12:15 în faţa hotelului Nostos din Perigiali. Găsiţi tarife foarte bune pentru vacanţă  pe www.europatravel.ro. Puteţi alege şi hotel Poseidonio. Camerele sunt mai spaţioase, mobilierul mai nou, are piscină, dar se afla la distanţă mai mare faţă de Nidri. Aveţi de parcurs aproximativ 500 m în plus, 5-7 minute de mers pe jos.
- Întalnire cu ghidul din partea agenţiei timp de o oră.
- Câteva ore de odihnă după drumul lung.
- Plimbare pe străduţa principală din Nidri şi primul gyros la una dintre taverne. Preţurile sunt aproximativ aceleaşi la toate tavernele din zonă: pita gyros - 2.5 euro, gyros la farfurie - 8 euro, apa 0.5l - 0.5 euro, bere Mythos - 4 euro.
- Informare la agenţiile turistice din zona despre excursii, închiriatul bărcii şi al maşinii.
- Plimbare în port şi cină la Bardis. Aceasta a fost taverna mea preferată din Lefkada, cu cea mai gustoasă mâncare. Tzatziki - 4 euro, calamar umplut - 14 euro, mix de fructe de mare - 14.5 euro, dorada - 14 euro, doua dorada plus o carafa de vin 0.5 l - 27 euro, calamar pane - 8 euro.

Nidri

A doua zi

- Croaziera celor 7 insule cu vasul Eptanisos. Aceasta include: oprire pentru baie la Porto Katsiki, oprire pe plajă la Egremni, vizită în Fiskardo, oprire pe o plajă pustie în insula Ithaca, peştera Papanikolis, oprire pentru baie în apropierea insulei Scorpios. Vasul pleacă din port la ora 09:45, intoarcere la 18:30.
- Red Party, petrecere cu DJ pe acelaşi vas începând cu ora 21:00, până la 00:00. Muzică, dans, oprire pe o plajă pentru artificii şi baie.
Tariful este la fel pentru toate cele trei vapoare care efectuează aceasta plimbare zilnic: 20 euro fără masa de prânz, 25 euro cu o porţie de souvlaki şi un pahar de bere. (Eptanisos, Makedonia Palace, Nidri Star). Include şi petrecerea de seara.

A treia zi

- Am închiriat o barcă micuţă, 4-6 persoane, pentru care nu este necesar permis. Centrul de închirieri se afla pe plajă, primul în apropierea hotelului, în direcţia Nidri. Nu i-am reţinut numele, dar luaţi ca punct de reper o  măsuţă din plastic aflată pe plaja, sub un copac, cu o fată drăguţă şi vorbăreaţă. Aici am găsit cel mai bun preţ: 55 euro pentru o zi, de la 08:00 până la 19:00. Acestui tarif i se adaugă costul combustibilului consumat, 35 euro în cazul nostru. Nu se cere garanţie şi nu se solicită card. În cazul in care se avariază elicea trebuie sa achitaţi 120 euro. Pentru a fi siguri că găsiţi o barcă disponibilă vă sfătuiesc să o rezervaţi cu o zi înainte.
- Ne-am plimbat în jurul insulelor din apropiere, am acostat pe doua plaje pustii şi am vizitat Vathi şi Spartochori, ambele aflate pe insula Meganisi.
- Prânz la o tavernă în Vathi, pe malul apei. Shrimps saganaki - 14 euro, mousaka - 9 euro, bere - 4 euro.
- Seara grecească în port la taverna Mamma Mia. Somon cu sos de homar - 14.5 euro, creveţi cu sos de lămâie şi usturoi - 14 euro, mix grill - 9 euro, vin la carafa - 10 euro 1l, vin imbuteliat - începând cu 20 euro sticla. Mâncarea nu mi s-a părut extraordinară, dar atmosfera cu muzică live, dans şi farfurii sparte a fost deosebită.

Vathi - Meganisi


A patra zi

- Am închiriat o maşină pentru trei zile: 35 euro/zi. Benzina a costat 45 euro. Total: 150 euro pentru trei zile, închiriat plus combustibil. A fost solicitat doar permisul şoferului, fără garanţie.
- Vizită în golful Sivota.
- Plajă la Gialos Beach. Parcare fără plată.
- Prânz în Athani.
- Baie şi plajă în Porto Katsiki. Există parcare amenajată cu tariful de 5 euro/zi. Se parchează fără plată pe marginea drumului, la distantă mai mare de plajă.
- Vizită la Cape Lefkas (farul din partea sudică a insulei).
- Plimbare prin satele din interiorul insulei Sivros si Vournikas.
- Seară in Lefkada Town.
- Am încercat salamul tradiţional uscat din Lefkada produs aici începând cu 1950. O bucată de aproximativ 250 g - 3.5 euro.
- Cină la Gyro Gyro, în port. Pita gyros - 2.5 euro, meniu compus din salată greceasca, gyros la farfurie şi bere - 10 euro, mix grill - 8 euro (porţie foarte mare, pentru două persoane).

Salamul traditional din Lefkada


Cape Lefkas

A cincea zi

- Plajă la Milos Beach. Am parcat în Agios Nikitas, fără plată, pe strada principală.
- Baie şi plajă la Kavalikefta Beach şi la plaja vecină Megali Petra Beach. Parcare cu plată: 5 euro/zi.
- Prânz întârziat la Pardalo Katsiki în Karya. Trebuie să încercaţi capra pentru care sunt cunoscuţi: goat in the pocket - 12 euro, piure de mazăre galbenă cu ceapă şi capere - 5 euro.
- Plimbare prin satele de munte pe traseul Exanthia-Karya-Platistoma-Perigiali.
- Vizită la Kokini Ekklisia.
- Plimbare de seară in Lefkas.
- Gogoşele La Loukoumadaki. Am încercat doua variante: cu ciocolată şi cele tradiţionale cu miere şi scorţisoară. Vi le recomand pe cele din urmă. Foarte gustoase. Preţurile sunt de 3.4 euro pentru 8 bucăţi şi de 5 euro pentru 16 bucăţi, varianta tradiţională.

Goat in the pocket - Pardalo Katsiki

A şasea zi

- Vizită la cetatea Santa Maura. Tariful de intrare este de 2 euro.
- Plimbare pe străduţele din Lefkas.
- Vizită la Mănăstirea Faneromeni.
- Tsoukalades Beach, parcare fără plată.
- Cascada Dimosari.
- Plajă şi baie la Desimi Beach. Închiriat hidrobicicleta - 10 euro/oră. Am parcat în parcarea tavernei aflată plajă, fară costuri.
- Cină la Bardis.

Santa Maura
Vedere de la Mănăstirea Faneromeni

A şaptea zi

- Micul deju la hotel.
- Plimbare în Nidri pentru suveniruri. Magneti de frigider - 2 euro/buc.
- Plecare la 12:30 din faţa hotelului către casă.

Ce mi-ar fi plăcut să fac în plus:

- Croaziere cu prânz inclus pe M/S Christina, 50 euro/persoana. Locurile erau deja ocupate pentru toate zilele pe care le-am petrecut pe insulă. Trebuie rezervare în avans cu cel puţin o săptămână.
- Plimbare de o zi cu catamaranul în jurul insulelor din apropiere, 80 euro/persoana. Marea a fost agitată în ultimele trei zile şi nu era indicată o ieşire în larg.
- Curs de bucătarie grecească în care înveţi să prepari bucate tradiţionale şi primeşti reţetele pentru acasă.

Sper că v-am fost de folos. Dacă aveţi întrebări, le aştept cu drag.

Vacanţă plăcută!

Şapte zile şi şase nopţi în Lefkada
Cele mai frumoase plaje din Lefkada
Lefkada fără cuvinte


Comentarii

Cele mai citite

Şapte zile şi şase nopţi în Lefkada

Skiathos, micul paradis văzut de pe ATV

Relaxare în hârdău-Floare de Măceş

Stockholm cu maşina - tips

5 locuri fascinante în Florenţa

Cele mai citite

Şapte zile şi şase nopţi în Lefkada

Skiathos, micul paradis văzut de pe ATV

Relaxare în hârdău-Floare de Măceş

Stockholm cu maşina - tips

5 locuri fascinante în Florenţa

Cum m-am îndrăgostit de Ipanema

O zi de toamnă, un lac, trei maluri: Varenna, Menaggio, Bellagio

5 lucruri de luat cu tine în autocar

Cald şi bine - Cabana Genoviţa din Rucăr