Ce mâncăm bun şi dulce în Bruxelles


În Bruxelles m-am simţit ca Alice în Ţara Minunilor. Ador dulciurile, dar ce femeie nu le adoră? Poate doar unele norocoase care nu trebuie să îşi facă griji pentru siluetă şi care sunt în siguraţă oriunde pe glob. Pentru noi restul, cele care nu concepem viaţa fără ceva dulce în fiecare zi, Bruxelles este un oraş periculos. Am simţit-o pe pielea mea pentru că la tot pasul am întâlnit vitrine care mai de care mai îmbietoare, apetisante, frumos colorate şi cu mirosuri pe măsura. Nu ştiam cu ce să încep şi cu ce să termin. Ca urmare n-am ţinut cont de nicio regulă şi am degustat la întâmplare. Am constatat la finalul zilei ca unele dintre savorile încercate mi-au rămas întipărite în papilele gustative. Nu am vrut să le uit şi am alcătuit un top 3 al acestora:

3. Vestita ciocolata belgiana, care se află pe locul trei în topul meu, m-a pus la grea încercare. Cum să aleg magazinele din care să cumpar? Sunt sute: GodivaLeonidasNeuhausZaabarWitamer, Mary (cunoscut drept magazinul favorit al Familiei Regale belgiene) şi multe altele. Am ales să intru la întamplare în cateva dintre ele şi să las tot la mâna destinului alegerea sortimentelor încercate. În unele cazuri aspectul a fost cel care mi-a luat ochii, în altele am rugat vânzătoarele să imi recomande ceva. Aş fi plecat acasă cu sacoşele pline de praline. Dacă gasiţi voi o solutie mai bună de a încerca cât mai multe varietăţi, va rog să mi-o transmiteţi. Vreau să fiu pregătită pentru următoarea vizită. Nu pot să vă recomand ceva anume pentru că mi-au plăcut toate, toate au fost fine şi delicioase.


2. Vafele sunt la tot pasul în Belgia, nu numai în Bruxelles. Nu am văzut nicăieri în altă parte o varietate mai mare de toppinguri şi combinaţii de toppinguri: Nutella, frişca, siropuri, fructe proaspete, nuci, fructe confiate. Am mâncat în multe locuri, dar vă recomand Waffle Factory.  Am încercat la ei Liege Waffle, bune, însa obligatoriu nu trebuie să rataţi Brusells Waffle. Se topesc în gura, sunt delicioase atât simple cât şi cu orice fel de glazură. Am aşteptat la coada lungă, formată din oameni de pe toate continentele, 30 minute, dar a meritat din plin. M-aş întoarce în Bruxelles numai pentru ele.


1. La Aux Merveilleux de Fred am simţit că am ajuns în Rai. Mi-a atras atenţia modul în care se prapara bezeaua, tot procesul era la vedere prin geamurile largi ale cofetăriei, iar mirosul venit de la Cramiques proaspăt scoşi din cuptor m-a adus în fata vitrinelor pline cu "minunăţii" formate din cea mai rafinată bezea, frişcă şi ciocolată. Am cerut din fiecare sortiment câte o bucată şi le-am mâncat pe toate, fără să respir, acolo pe stradă, în faţa magazinului.
Pierdută pe străduţele uimitorului Bruxelles mi-am amintit o dorinţă veche din copilărie, aceea de a îmi cheltui primul salariu, în totalitate, pe dulciuri. Ştiam încă de pe atunci că ciocolata mă va face fericită.


While there is chocolate, there is hope!


Comentarii

Cele mai citite

Şapte zile şi şase nopţi în Lefkada

Skiathos, micul paradis văzut de pe ATV

Relaxare în hârdău-Floare de Măceş

Stockholm cu maşina - tips

5 locuri fascinante în Florenţa

Cele mai citite

Şapte zile şi şase nopţi în Lefkada

Skiathos, micul paradis văzut de pe ATV

Relaxare în hârdău-Floare de Măceş

Stockholm cu maşina - tips

5 locuri fascinante în Florenţa

Cum m-am îndrăgostit de Ipanema

O zi de toamnă, un lac, trei maluri: Varenna, Menaggio, Bellagio

5 lucruri de luat cu tine în autocar

Cald şi bine - Cabana Genoviţa din Rucăr