5 locuri fascinante în Florenţa


Florenţa văzută din Piaţa Michelangelo

Florenţa, capitala regiunii Toscana, este unul dintre cele mai spectaculoase orase din Italia si m-a fascinat din primul moment, atunci când i-am admirat măreţia de la înăltimea Pieţei Michelangelo. De-a lungul istoriei aici şi-au creat operele mulți dintre pictorii, arhitecții si poeții mari ai omenirii, precum Michaelangelo, Dante Alighieri, Donatello, Niccolo Machiavelli sau Leonardo Da Vinci, iar acest lucru este vizibil la tot pasul, orasul fiind un adevarat muzeu in aer liber. Mai jos găsiţi un top 5 al locurilor care m-au impresionat cu adevărat.

1. Piazzale Michelangelo

Piazzale Michelangelo este o piață mare, parțial pietonală, care oferă vizitatorilor o vedere magnifică asupra orașului. Pătratul spațios a fost construit în 1869 de Giuseppe Poggi, un arhitect local, cunoscut și pentru crearea de bulevarde în jurul centrului Florenței. În afară de priveliştea minunată, puteți admira și o replică a statuii lui David amplasată pe vârful dealului.

Ponte Vecchio văzut din Piaţa Michelangelo

Statuia lui David din Piazzale Michelangelor

2. Catedrala Santa Maria del Fiore

Catedrala este de departe cea mai frumoasă clădire din oraş. Poţi explora interiorul plin de opere de artă, dar exteriorul este cu adevărat impresionant. Crede-mă, vei fi uimit! Unii spun că arta renascentistă a început aici, când s-a creat faimoasa ușă de marmură cu scena sacrificării lui Isaac. În interiorul catedralei puteți vedea câteva sculpturi ale lui Michaelangelo, inclusiv mormântul papei Urban al VII-lea. De la faimoasa fațadă gotică de marmură roșie, verde și albă până la interiorul elaborat al vitraliilor, mozaicurilor, frescelor și statuilor de bronz, complexul Duomo include și structurile impresionante ale clopotniței Baptistery și Giotto. O urcare in vârf te va recompensa cu o vedere incredibila asupra Florenţei şi a dealurilor din jur.

Santa Maria del Fiore. Photo by Domenico Loia on Unsplash 


3. Ponte Vecchio

Unul dintre cele mai faimoase poduri din lume, Ponte Vecchio, pare desprins dintr-un basm atunci cand il priveşti din departare. Se întinde peste râul Arno şi este un pod pietonal. Are două nivele, însă etajul superior este închis publicului și se deschide doar pentru evenimente speciale o dată sau de două ori pe an. Pe pod se află o mulţime de magazine care comercializeaza în mare parte bijuterii şi antichităţi. Poate fi admirat în toată spendoarea lui la apus, de pe Ponte Santa Trinita.

Ponte Vecchio

4. Pallazo Vecchio

Una dintre cele mai importante clădiri din Florența este Palazzo Vecchio, un palat mare cu vedere la Piazza della Signoria. Din 1872 a servit în parte ca muzeu și ca Primăria orașului. Construit în secolul al 12-lea, Palazzo Vecchio găzduia familia puternică Medici, precum și corpul suprem de guvernare al Florenței. Acest palat impresionant cuprinde o multitudine de artefacte și opere de artă care includ  sculpturi, fresce, plafoane pictate și tapiserii care descriu toate evenimentele istorice și biblice.

Pallazo Vecchio

5. Galleria d'Uffizi

În acest muzeu minunat poţi petrece ore în şir fără să reuşeşti a cuprinde impresionanta colecţie de artă renascentistă. Clădirea în forma de U, construită între anii 1560 şi 1580, a fost proiectată de Georgio Vasari.  Asigură-ţi accesul rapid prin cumpărarea biletelor în avans. In caz contrar poţi pierde mult timp la cozile interminabile de la casele de bilete şi este păcat.  Mai bine să îţi pierzi timpul pe străduţele frumoase din Florența.

Galeria Uffizi

Plimbarea pe jos este cea mai bună modalitate de a descoperi locurile frumoase din Florenţa. Sunt mult mai multe decât cele menţionate de mine aici, de aceea vă sfătuiesc să va acordaţi timp pentru a explora oraşul pe îndelete, de preferat într-o zi senină de primăvară.


Comentarii

Cele mai citite

Şapte zile şi şase nopţi în Lefkada

Skiathos, micul paradis văzut de pe ATV

Relaxare în hârdău-Floare de Măceş

Stockholm cu maşina - tips

Cele mai citite

Şapte zile şi şase nopţi în Lefkada

Skiathos, micul paradis văzut de pe ATV

Relaxare în hârdău-Floare de Măceş

Stockholm cu maşina - tips

Cum m-am îndrăgostit de Ipanema

O zi de toamnă, un lac, trei maluri: Varenna, Menaggio, Bellagio

5 lucruri de luat cu tine în autocar

Cald şi bine - Cabana Genoviţa din Rucăr