Amintiri


Ţi se întâmplă să auzi o anumită melodie şi inima să ţi-o ia razna, să te inunde valuri de amintiri? Să îţi aducă în minte momente unice şi oameni speciali din viaţa ta?
Recent am trăit din nou această senzaţie, l-am ascultat pe Stefan Stiuca la Vocea Romaniei cântând senzaţional Drumurile noastre poate, celebrul şlagăr al anilor '80. Am rememorat anii din copilăria fericită petrecută la bunici în care fredonam cu mare drag versurile, împreuna cu Dan Spătaru, care se auzeau din aparatul de radio mic, dreptunghiular şi gri aşezat, cu mileul aferent, pe o poliţă deasupra patului.
În timpul grădiniţei m-a fascinat  Oac, oac, diri-diri-dam. Îmi era cantată cu zâmbetul pe buze de tovarăsa educatoare Ani, o tânără micuţă de statură, delicată, cu părul negru şi ochii blânzi. Îmi închipuiam că aşa trebuie să arate zânele bune.
Michael Jackson - You are not alone imi aminteşte de primul an de liceu când, fiind  plecată departe de casă, mă simţeam singură şi plângeam de fiecare dată când o auzeam.
Muzica "adevarată" m-a gasit la începutul liceului. Un baiat mi-a făcut cadou o casetă imprimată chiar de el cu melodii alese pentru mine. Sufletul mea s-a bucurat atunci de Hotel California - EaglesNights in white satin-The Moody BluesThe sound of silence-Simon and GarfunkelLove hurts-Nazareth şi de multe altele la fel de plăcute. Evident că m-am îndrăgostit de el şi de aceste melodii nemuritoare.
Stand by me - Ben E. King imi aminteşte de fiecare data de emoţia primului  nostru dans împreuna, primul dans cu primul iubit. Bob Marley cu ale lui No woman no cryBuffalo soldier şi Dire Straits - Sultans of Swing ne ţineau companie în nenumaratele ore petrecute îmbrăţisaţi, în care visam şi ne faceam planuri de viitor.
She's so high - Tal Bachman este despre o dragoste neîmpărtăşita, despre un băiat care mi-a mărturist peste ani ca m-a placut în liceu. Si eu il plăceam, dar am realizat acest lucru mult prea tarziu. N-a fost să fie.
Cargo - Aproape de voi mă duce într-o seară geroasă de decembrie, în Piata Revoluţiei. Am uitat de frig şi m-am încălzit instantaneu, împreună cu miile de oameni adunaţi acolo când trupa a urcat pe scena. Cu toată Sala Polivalentă am cântat In umbra marelui urs la aniversarea de 40 ani a trupei Phoenix, iar Loredana împreuna cu Doru Stanculescu mi-au adus lacrimi in ochi in timpul spectaculosului "Ador".
Am un vis: să stau în primul rând la un concert Bon Jovi. Poate şi pentru că am fost cerută de soţie în timpul concertului de la Bucureşti, Jon cânta pe scena Always, aşa cum numai el poate să o facă. S-a creat o energie unică simţită de toţi cei prezenţi, nu numai de mine. A fost un moment pe care nu îl poţi uita niciodată în viată si speri cu disperare să se repete.
Am ales Directia 5 - Iti multumesc ca dans al mirilor atunci când m-am căsătorit, iar momentul unic al nunţii, în care am dansat fără inhibiţii, m-am relaxat şi am realizat că toţi oamenii pe care îi iubesc se află în jurul meu, a fost marcat de Phoenix - Nunta.
În noaptea de după concertul lui Enrique Iglesias din Bucureşti, am asculta de mii de ori Ring my bells. Varianta live m-a adus în pragul nebuniei, am simţit nevoia de a urla, la propriu, împreună cu miile de femei mânate în acel loc de pasiunea pentru el.
Un trandafir creste la firida mea şi Vaya Con Dyos - Pauvre diable înseamna douăzeci de prieteni vechi, amintiri depănate, o cabană construită din buşteni, râsete, zapadă şi vin fiert, trei zile şi trei nopţi, iar Leonarh Cohen - Here it isPink Floyd - Wish you are hereEric Clapton - Wonderful tonightGuns N' Roses - Don't cry imi aduc, în orice situaţie, linistea.'

Spune-mi şi tu ce melodii porţi in suflet!

Comentarii

Cele mai citite

Şapte zile şi şase nopţi în Lefkada

Skiathos, micul paradis văzut de pe ATV

Relaxare în hârdău-Floare de Măceş

Stockholm cu maşina - tips

Cum m-am îndrăgostit de Ipanema

Cele mai citite

Şapte zile şi şase nopţi în Lefkada

Skiathos, micul paradis văzut de pe ATV

Relaxare în hârdău-Floare de Măceş

Stockholm cu maşina - tips

Cum m-am îndrăgostit de Ipanema

5 locuri fascinante în Florenţa

O zi de toamnă, un lac, trei maluri: Varenna, Menaggio, Bellagio

5 lucruri de luat cu tine în autocar

Cald şi bine - Cabana Genoviţa din Rucăr