Relaxare în hârdău-Floare de Măceş

Ferma agroturistică Floare de măceş
FERMA AGROTURISTICĂ FLOARE DE MĂCEŞ

Căutaţi un loc liniştit, rustic, curat, în care să petreceţi câteva zile cu prietenii, departe de aglomeraţia şi haosul urban?   Vă tenteaza o baie într-un hârdău, grătare cu cârnaţi de mangaliţă, porcuşor şi miel la proţap? Vă doriţi aer curat, animăluţe, lapte cu gust de lapte, ca în vremea copilariei, iaurt şi caş proaspăt pentru copii? Iubiţi traseele montane, plimbările cu sania şi cu calul? Le găsiţi pe toate la Ferma Agroturistică Floare de Măceş din Râşnov, zona Glăjerie, la poalele Bucegilor. Ferma apaţine unei familii de gospodari care au în grijă oi, cai, vaci, porci, capre, iepuri, păsări, câini şi pisici.

Veţi fi cazaţi într-o constructie din buşteni compusă din 6 camere, fiecare cu baie proprie, bucătărie complet utilată, un living spatios şi o terasă generoasă pe care vă puteţi relaxa admirând peisajul încântător. Proprietarii vă pot pune la dispoziţie nenumarate produse locale, tradiţionale, proaspete, de bună calitate şi deosebit de gustoase. Amintesc câteva pentru a vă face pofta: pâine cu cartofi, cârnaţi proaspeţi şi afumaţi, pulpă de mangaliţă maturată, carne de vită maturată, dulceaţa de mure, slănină de mangaliţă, brânză  şi caş, ouă, carne de pui şi de mânzat. Recomand să cereţi de la proprietar reţeta de zup, o tocăniţă cu multă ceapă, cartofi şi slănină şi să o preparaţi afară, la ceaun, pe pirostrie, obligatoriu la foc domol. În acelaşi timp puteţi să admiraţi din hîrdăul plin cu apă caldă, cum se rostogoleşte pe proţap un miel sănătos.

După toate aceste bunătăţi, ca să nu vă cadă greu la stomac, puteţi încerca o plimbare cu calul, cu trăsura, cu bicicleta, cu sania sau puteţi bea cel mai bun ceai cu rom la Cabana Diham. Vara puteţi ajunge cu maşina pană la Cabana Diham şi puteţi alege de acolo mai multe trasee uşor accesibile către alte cabane din zonă.

Am fost de trei ori oaspete la Floare de măceş, m-am simţit minunat. Cu siguranţa voi reveni. În ce alte locuri de neuitat aţi petrecut cu prietenii?
Vă invit să apreciaţi pagina mea de facebook şi să citiţi despre un alt loc încântător: Cabana Genoviţa Rucăr.

Comentarii

Cele mai citite

Şapte zile şi şase nopţi în Lefkada

Skiathos, micul paradis văzut de pe ATV

Stockholm cu maşina - tips

Cum m-am îndrăgostit de Ipanema

Cele mai citite

Şapte zile şi şase nopţi în Lefkada

Skiathos, micul paradis văzut de pe ATV

Stockholm cu maşina - tips

Cum m-am îndrăgostit de Ipanema

5 locuri fascinante în Florenţa

O zi de toamnă, un lac, trei maluri: Varenna, Menaggio, Bellagio

5 lucruri de luat cu tine în autocar

Cald şi bine - Cabana Genoviţa din Rucăr